Lotto-Soudal verkent parcours Ronde van Vlaanderen: "We organiseren geen hoogtestage"

  Degenkolb en Gilbert zijn er niet bij in de Vlaamse Ardennen.

  De Vlaamse en Waalse heuvels zijn momenteel "the place to be" voor de Belgische wielerteams. "We trainen 1 keer per week in de Vlaamse Ardennen en 1 keer per week in de Ardennen", zegt Wim Van Hoolst, trainer van de Lotto-Soudal-renners.

  "Goed om de groepsgeest aan te wakkeren"

  Naast Deceuninck-Quick Step zijn ook de manschappen van Lotto-Soudal dezer dagen op pad in de Vlaamse Ardennen.

  Vandaag verkent de Lotto-ploeg het parcours van de Ronde van Vlaanderen.

  "Vorige week deden we al een eerste gezamenlijke trainingsrit in de Vlaamse Ardennen", vertelt trainer Wim Van Hoolst van Energy Lab.

   

  "Toen legden we een 1e deel van het parcours af, vandaag staat een 2e deel op het programma. Vrijdag trekken we naar de Ardennen voor een trainingsrit."

   

  Het plan is om in de maand juni zo'n 6 gezamenlijke trainingen af te werken. "Telkens op dinsdag en vrijdag, 1 keer in de Vlaamse Ardennen, 1 keer in de Ardennen."

   

  "Vandaag zijn we in de Vlaamse Ardennen met 7 renners: Thomas De Gendt, Brent Van Moer, Jelle Wallays, Brian van Goethem, Stan Dewulf, Gerben Thijssen en Harm Vanhoucke", zegt Van Hoolst.

   

  "Andere keren zijn we met 9 of 10 renners. Het hangt af van het trainingsprogramma van de renners."

   

  "Dit is in de eerste plaats plezant voor de renners, nog eens samenrijden na zoveel maanden van soloritjes of tochten met twee of drie. In normale tijden leven die jongens 200 dagen per jaar samen, nu hebben ze elkaar amper gezien. Dit is ook een manier om de groepsgeest weer aan te wakkeren."

   

  De renners die in het buitenland wonen, zijn er wel niet bij. "Onder impuls van Philippe Gilbert hebben de jongens in Monaco ook al eens samen getraind", weet Van Hoolst. "Caleb Ewan, Jonathan Dibben, Tim Wellens en Phil zelf. Ook voor hen was dat een welkome afwisseling."    

  Een deel van de ploeg trainde vorige week al in de Ardennen

  "Geen hoogtestage, wel hoogtetenten"

  Zoals bekend werkt Lotto-Soudal met bubbels, groepen van renners en personeel die samen een programma afwerken. Die bubbels blijven gescheiden van elkaar om de kans op besmetting met het coronavirus te voorkomen.

   

  Iedereen volgt zijn eigen trainingsprogramma. Sommigen gaan op hoogtestage, anderen trekken naar Spanje voor een langere trainingsperiode of blijven in België.

   

  "We organiseren geen gezamenlijk trainingskamp op hoogte", zegt Van Hoolst. "Wij werken meer met het principe van hoogtetenten en vergeet ook niet dat wij geen klassementsrenners in de ploeg hebben."

   

  "Wel wordt er voor de renners die de Tour zullen rijden een trainingskamp georganiseerd in juli in Centraal-Frankrijk. Het gaat om 9 jongens die een dikke week samen zullen trainen en zich op die manier zullen klaarstomen voor de Tour, maar ook voor de eerste "voorjaarskoersen" die eraan zitten te komen."