Jolien D'hoore verlengt met een jaar: "In Tokio focus ik op koppelkoers"

  D'hoore is bezig aan haar 2e jaar bij Boels-Dolmans.

  Jolien D'hoore blijft trouw aan haar Nederlandse team Boels-Dolmans, dat volgend jaar als SD Worx door het leven gaat. "We verwachten nog een aantal mooie zeges van Jolien op de weg", zegt sportief manager Danny Stam.

  Sinds vorig seizoen verdedigt Jolien D'hoore de kleuren van Boels-Dolmans. Op haar 30e is ze nog niet van plan om te verhuizen van team.

   

  "Vorig jaar had Jolien pech door een sleutelbeen- en elleboogbreuk en door de coronapandemie heeft ze zich dit seizoen nog niet kunnen bewijzen", zegt Danny Stam, sportief manager bij Boels-Dolmans.

   

  "Ik weet zeker dat ze erop gebrand is om volgend jaar in de kleuren van de Belgische hoofdsponsor SD Worx te excelleren."

   

  "Ik verwacht op de weg een aantal mooie overwinningen van haar. In het voorjaar zal ze zich richten op het Vlaamse werk, terwijl haar vizier na april op de Olympische Spelen in Tokio is gericht.”

   

  Op die Spelen wil D'hoore, brons in Rio op het omnium, maar al te graag opnieuw voor eremetaal gaan. Maar dat zal dan wel in de koppelkoers zijn.

   

  "Samen met Lotte (Kopecky) wil ik in Tokio voor een medaille gaan. Welke kleur die medaille moet hebben? Hoe meer blingbling hoe beter", zegt D'hoore.

   

  En het omnium dan? "Ik heb afgelopen winter enkele omniums gereden en na de wijzigingen die het nummer onderging, blijkt het me niet zo goed meer te liggen. Het is een ander format geworden. Je kan het omnium van vroeger niet meer vergelijken met dat van nu."

   

  "Ter plekke kijken we dan wel wie het sterkst is om het omnium te doen: Lotte of ik."