Vincent Kompany haalt Britse high performance coach naar Anderlecht

  Damian Roden

  Anderlecht heeft een high performance coach aan boord gehaald. Damian Roden komt op voorspraak van Vincent Kompany, die hij nog kent van bij Manchester City. "Bedankt voor de uitnodiging, Vincent", klinkt het.

  Anderlecht heeft gisteren de draad van de trainingen weer opgenomen en roerganger Vincent Kompany gaf een opgemerkte speech aan de spelers. Die spelers worden vanaf nu ook begeleid door de Brit Damian Roden.

   

  De high performance coach moet een plan uittekenen om de begeleiding van de spelers van Anderlecht op alle vlakken te optimaliseren. Kompany kent Roden nog van hun gezamenlijke tijd bij Manchester City tussen 2008 en 2010.

   

  En Roden heeft er zin in. "Ik ben vereerd dat ik Anderlecht mag helpen om terug te keren naar de gloriejaren. Bedankt voor de uitnodiging, Vincent Kompany. Ik kijk ernaar uit om weer samen te werken. Het ultieme doel is de Champions League." Roden werkte na Manchester City onder meer voor Stoke City en de Seattle Sounders.