Qatar pronkt met 3e stadion dat klaar is voor WK voetbal 2022

  Het Education City Stadium biedt plaats aan 40.000 toeschouwers.

  In Qatar werd vandaag het Education City Stadium voorgesteld. Het stadion zal in 2022 WK-wedstrijden ontvangen tot en met de kwartfinales.

  Aanvankelijk was het de bedoeling dat er in het Education City Stadium in december al wedstrijden van het WK voor clubs gespeeld zouden worden, maar die deadline werd niet gehaald. 

  Het stadion ligt in Al-Rayyan en biedt plaats aan 40.000 toeschouwers. Na het WK wordt de capaciteit van het Education City Stadium teruggebracht tot 20.000 zitplaatsen. 

   

  Vanwege de hete zomer in Qatar wordt het WK 2022 van 21 november tot 18 december gespeeld. Qatar schat de bouwkosten voor de 8 WK-stadions en trainingsfaciliteiten op 5,8 miljard euro. 

  Amnesty International klaagt werkomstandigheden aan

  Terwijl Qatar pronkt met de hoogtechnologische stadions blijft er kritiek komen op de werkomstandigheden van de arbeiders die aan de stadions werken. Onlangs riep Amnesty International de voetbalwereld op om een signaal te geven. "Een groot sportevenement zoals het WK kan niet plaatsvinden over de rug van twee miljoen arbeidsmigranten."