Nicky Hayen na eerste trainingsdag bij Waasland-Beveren: "Spelers afremmen"

  Gisteren was de eerste schooldag van Nicky Hayen.

  Nicky Hayen heeft zijn vuurdoop achter de rug. De 39-jarige coach van Waasland-Beveren riep gisteren voor het eerst zijn spelersgroep samen. "De spelers hadden hier nood aan", stelde de T1 vast.

  "Dynamisch en positief", zo omschreef Nicky Hayen de eerste training van zijn nieuwe kern.

   

  "De spelers hadden na 3 maanden thuis honger naar het gras. Ze hadden hier nood aan", verduidelijkt de coach van Waasland-Beveren. "En het was voor iedereen nodig."

   

  "We zijn onze eerste dag opgestart met een duidelijke presentatie van waar we naartoe willen. De spelers begonnen mee te denken in dat verhaal. Het is een positieve start geweest en die lijn hopen we door te trekken."

   

  Welke weg wil Waasland-Beveren uit? "We willen een ploeg bouwen die stevig genoeg staat terwijl we wachten op nieuws. 1A of 1B, dat maakt voor de sportieve staf niet zoveel uit."

   

  "We willen een stevige structuur neerzetten met spelers die zowel in 1A als in 1B kunnen spelen. Maar een sportman hoopt natuurlijk dat hij zijn plaats weer kan innemen in 1A."

  "Spelers willen soms meer doen dan gevraagd"

  Op het trainingsveld is social distancing nog altijd de norm. Hoe houdt een voetbalcoach zijn trainingen dan boeiend?

   

  "Dat is niet simpel, maar we trainen in verschillende groepjes en maken zo enkele bubbels. Je moet creatief en flexibel zijn en dat maakt een trainer beter."

   

  "Je kunt het als een nadeel zien, maar anderzijds hebben we twee weken meer voorbereiding voor zaken waar je anders misschien de kans niet voor krijgt."

   

  De spelersgroep is alvast gretig, zo stelde Hayen vast. "Ze komen uit een periode van maanden zonder bal. Ze willen zich dan bewijzen tegenover de nieuwe technische staf en dan wil je soms meer doen dan gevraagd."

   

  "Maar dan vergroot je de kans op blessures. We remmen de spelers af en de oefenvormen zijn zo ingedeeld dat je niet meer dan 50 of 60 procent kunt halen."