Ga naar de inhoud

Morton pakt Everest-record: 8.848 meter klimmen in 7 uur en 33 minuten

Morton zette het record neer op de Rist Canyon (in Colorado).

De Australiër Lachlan Morton is sinds afgelopen weekend de nieuwe recordhouder in de Everest Challenge. De renner van EF Pro Cycling bedwong 8.848 hoogtemeters in 7 uur 32 minuten en 54 seconden.

Alsmaar meer sportievelingen wagen zich aan de Mount Everest Challenge. De bedoeling is om dezelfde klim net zo vaak op te rijden tot je het equivalent van de Mount Everest beklommen hebt: 8.848 meter dus.

 

Lachlan Morton (Education First) wou de Everest Challenge al een tijdje geleden volbrengen. Maar toen gooide een voedselvergiftiging roet in het eten.


Afgelopen zaterdag was Morton wel fit. De Australiër, die in de VS woont, beklom 42 keer de Rist Canyon (Colorado). Een beklimming van 1,9 kilometer met een gemiddelde stijging van 11 procent.


Na 7 uur 32 minuten en 54 seconden stonden er 8.848 hoogtemeters op de teller van Morton. 

 

"Normaal wou ik de Everest Challenge vandaag (maandag) doen. Maar mijn vader moest die dag werken", reageert Morton. "Zaterdag kon mijn vader er wel bij zijn. Hij heeft me drank aangegeven."

Het record van Buchmann werd begin juni afgekeurd

Bora-renner Emanuel Buchmann deed 2 weken geleden ook een poging. De Duitser voltooide zijn challenge na 7 uur en 28 minuten.

 

Maar het record van Buchmann werd afgekeurd omdat hij bij zijn eerste beklimming een andere route had genomen. Buchmann had dus niet telkens dezelfde kant van de helling beklommen. 

VIDEO: Morton is de nieuwe recordhouder in de Everest Challenge

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.