"Traditionsverein" Kaiserslautern vraagt faillissement aan

  Kaiserslautern speelt in het Fritz-Walter-Stadion, beter bekend als de Betzenberg.

  Kaiserslautern speelt in het Fritz-Walter-Stadion, beter bekend als de Betzenberg.

  FC Kaiserslautern staat financieel op de rand van de afgrond. Maar dat betekent niet automatisch het einde van de club. "We willen zo snel mogelijk opnieuw een economisch duurzame vereniging zijn", meldt de Duitse derdeklasser.

  De coronacrisis heeft FC Kaiserslautern helemaal kopje-onder geduwd. De Duitse derdeklasser zat al langer in zwaar financieel vaarwater en torst nu een schuld van 24 miljoen euro met zich mee.

  Om een licentie te krijgen moet de club vrijwel onmiddellijk 15 miljoen euro op tafel gooien. Daarom diende Kaiserslautern bij een de rechtbank een aanvraag tot faillissement in.

   

  Maar een faillissementsaanvraag hoeft niet het einde van de club te betekenen. Er wordt gehoopt met vers kapitaal een doorstart te kunnen maken.

   

  "We willen zo snel mogelijk opnieuw een economisch duurzame vereniging zijn", zegt CEO Sören Oliver Voigt.

   

  De club mikt daarvoor op een sanering van de schulden en een financiële herstructurering.   

   

  Kaiserslautern won 2 keer (1991 en 1998) de Bundesliga en werd voor de oprichting van de Bundesliga ook 2 keer kampioen van Duitsland. In de trofeeënkast staan ook 2 Duitse bekers en 1 Duitse supercup. In 2012 zakte de club naar de 2e klasse. 2 jaar geleden belandde het in de 3e klasse.