Huntelaar stelt pensioen uit en verlengt bij Ajax: "Zie mezelf niet meer in een ander shirt"

  Huntelaar blijft voetballen in de Johan Cruijff ArenA.

  Klaas-Jan Huntelaar bergt zijn voetbalschoenen nog niet op. De spits wordt in augustus 37 jaar, maar blijft nog een jaartje langer de kleuren van zijn favoriete club verdedigen. 

  Klaas-Jan Huntelaar keerde in 2017 terug naar Amsterdam voor een tweede ambtstermijn. 

   

  De Nederlandse voormalige international droeg na een eerste tijdperk bij Ajax daarna onder meer het shirt van Real Madrid, AC Milan en Schalke 04, maar is nu al een tijdje weer thuis.

   

  En dat zal ook het komende seizoen zo blijven. Huntelaar en Ajax bereikten een akkoord over een extra jaar.

   

  "Ik wilde graag nog door en het liefste hier bij Ajax. Ik zie mezelf niet meer in een ander shirt spelen", vertelt Huntelaar op de website van Ajax. "Ik voel me fit, kom met plezier naar de club en ik weet zeker dat ik nog een bijdrage kan leveren op het veld."

   

  "Maar ik weet dat mijn rol met de jaren verandert. Daar heb ik de afgelopen tijd veel over nagedacht en gesproken met de trainer en met Marc Overmars (directeur voetbalzaken)."

   

  "Uit die gesprekken bleek ook dat Ajax met mij verder wilde. Dat vertrouwen doet me goed. Dus ik ben blij dat we nog een jaar doorgaan."

   

  "Wij wilden Klaas-Jan sowieso voor de club behouden en zijn er van overtuigd dat hij ook komend seizoen als speler van waarde kan zijn", laat Overmars weten.

   

  "Maar ook op andere vlakken, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van talentvolle spitsen zoals Lassina Traoré en Brian Brobbey. We hebben ook gesproken over de toekomst en andere rollen voor hem bij Ajax, daarover praten we in een later stadium verder."

  Ik voel me fit, kom met plezier naar de club en ik weet zeker dat ik nog een bijdrage kan leveren op het veld.

  Klaas-Jan Huntelaar