Vandeweghe: "Lamkel Zé doet me denken aan Dennis Rodman"

  Lamkel Zé.

  Enthousiasme in de studio van onze podcast De Tribune nu de sport langzaam opnieuw op gang komt. Snooker, atletiek, voetbal en wielrennen passeren de revue. Gasten waren Hans Vandeweghe van De Morgen en Bart Lagae van Het Nieuwsblad. Herbeluister alles als podcast.

  In deze aflevering hoort u ook:

  • Van welke soort stress Bart Lagae afgelopen week genoten heeft.
  • Of snooker een sport of een moeilijk spel is?
  • Wat de gelijkenis is tussen Dries Mertens en Jean-Marie Pfaff. 
  • Waarom Hans Vandeweghe het doodzonde vindt dat Mbaye Leye geen trainer van Standard is geworden.
  • Of Oliver Naesen zich zorgen moet maken over minder kilometers in de Ronde van Vlaanderen?

  "Te weinig bewezen om zich zo'n sterallures aan te meten"

  Met de documentaire The Last Dance over de laatste titel van Michael Jordan en zijn Chicago Bulls nog vers in het geheugen, kwam Hans Vandeweghe tot de vaststelling dat de Belgische sport zijn eigen Dennis Rodman heeft. 

   

  Een handvol voetbalclubs uit eerste klasse hebben hun trainingen nog maar hervat of Didier Lamkel Zé eist al de schijnwerpers op. Hij stuurde zijn kat naar de inspanningstesten bij Antwerp en mag enkele dagen niet trainen na een "haarpigmentatie".

   

  "Lamkel Zé doet me aan Dennis Rodman denken. De coach van de Chicago Bulls, Phil Jackson, ging in die tijd mee met de fratsen van Rodman. Rodman wou een paar dagen naar Las Vegas, bleef een hele week weg, maar werd door Jackson toch meteen opnieuw in de ploeg gezet."

   

  "Misschien moet je dat met Lamkel Zé ook doen, maar in een voetbalteam met 11 spelers is dat toch erg moeilijk. Zeker als er geen dominante speler zoals Michael Jordan is, die je in bescherming neemt. Jordan wist hoeveel vuil werk Rodman voor hem deed."

  Michael Jordan wist hoeveel vuil werk Dennis Rodman voor hem deed.

  Zoveel vuil werk neemt Lamkel Zé niet op zijn vork en Bart Lagae zag nog een ander verschil. "Rodman had zich voor hij naar de Bulls ging al bewezen als koning van de rebounds bij de Detroit Pistons."


  "Lamkel Zé was dan wel de matchwinnaar in de enige match die Club Brugge dit seizoen verloor en kan verschrikkelijk goed voetballen, maar hij heeft toch nog te weinig bewezen om zich al zulke sterallures aan te meten."


  "Onder Ivan Leko zie ik het niet goed komen. Ik denk dat er een exit zit aan te komen. Het probleem is natuurlijk: aan wie ga je hem verkopen? Maar het is duidelijk dat het niet evident wordt om hem nog te zien voetballen in België."

  Download de podcast van De Tribune