Ga naar de inhoud

VIDEO: Belgische triatlontoppers zwemmen mét schoenen in Scandinavische wedstrijd

 zo 14 juni 2020 12:08
Marten Van Riel
Marten Van Riel duikt het water in, met zijn schoenen.

De nationale triatlonploeg had komende zomer willen schitteren op de Olympische Spelen in Tokio, maar het coronavirus stak daar een stokje voor. Als alternatief hielden de Belgian Hammers een wedstrijdje lopen en zwemmen voor duo's, mét schoenen aan.

Swim-run heet de wedstrijdformule die populair is in de Scandinavische landen. Deelnemers werken in duo een parcours af waarin ze zwemmen en lopen voortdurend met mekaar afwisselen, daarom houden ze hun schoenen ook aan in het water.

 

De Belgische triatleten hielden vorige week een wedstrijdje swim-run in en langs de roeibaan Hazewinkel in Willebroek. Jelle Geens en Marten Van Riel namen het tegen mekaar op en kregen allebei een jong talent mee.

 

Bondscoach Nick Baelus had een parcours van 5,75 kilometer uitgestippeld. Dat moesten Geens en Van Riel 2 keer afleggen. In totaal hadden ze 10 kilometer gelopen en 1.500 meter gezwommen.

 

Geens en zijn partner kwamen als winnaar over de streep. Van Riel, 4 jaar geleden 6e op de Spelen in Rio, finishte net niet als een ijsblok.

 

"Vooraf zag ik niet echt zitten om met schoenen te zwemmen. Daardoor moet je erg hard op je armen trekken en tijdens het lopen zit je met nat schoeisel. Maar het viel allemaal beter mee dan verwacht", reageert Geens.

parcours
Na 2 rondes hebben de deelnemers 10 km gelopen en 1.500 meter gezwommen.

VIDEO: Triatleten houden wedstrijdje swim-run

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VIDEO: Hoe is triatlon ontstaan?