Aalst haalt versterking voor CL-campagne in Frankrijk en Tsjechië

  Aalst sloot de ingekorte competitie af als leider.

  Lindemans Aalst mag volgend seizoen de Champions League in en het doet dat met onder anderen 2 nieuwkomers. De club kondigde vandaag de komst van de Fransman Danny Poda en de Tsjech Matej Smidl aan.

  De Belgische competitie werd door de coronacrisis vroegtijdig stopgezet, zonder dat er een kampioen werd aangeduid. Na het reguliere seizoen leidde Aalst voor Roeselare, Maaseik en Achel. Om ook volgend seizoen goed te scoren werkt de club aan haar kern.

   

  De 20-jarige Fransman Danny Poda (1m94) werd gehaald als vervanger voor Janusz Gorski op de receptie-hoekpositie. Hij komt over van Paris Volley, waarmee hij in het seizoen 2018-19 de Franse landstitel veroverde. 

   

  De 23-jarige Smidl, die de Estse club Selver Tallinn verlaat, kwam twee jaar geleden uit voor de Italiaanse topclub Consar Ravenna. Samen met Jeroen Oprins neemt hij komend seizoen de oppositepositie bij Aalst voor zijn rekening. Samuli Kaislasalo verlaat Aalst, zo meldt de club nog.