Oud-concurrente van Clijsters en Henin: "Kon niet goed meer lopen of slapen"

  Jelena Jankovic (35) heeft nog eens een balletje geslagen.

  Voormalig nummer 1 Jelena Jankovic (35) heeft dit weekend nog eens een tenniswedstrijd gespeeld. Het was al jaren geleden voor de Servische die moest afhaken met een zware rugblessure. Toch houdt ze de deur nog op een kier voor een comeback.

  Kent u Jelena Jankovic nog? Zij was een van de vaste concurrentes van Kim Clijsters en Justine Henin. Gisteren speelde ze een dubbelmatch met haar landgenoot Novak Djokovic tijdens de Adria Tour, een demonstratietoernooi in de Balkanlanden.

   

  "Het was de eerste keer sinds lang dat ik een tennisracket vasthad", vertelde Jankovic. "Ik was zo blij als een kind."

   

  Eind 2017 moest de ex-nummer 1 van de wereld abrupt stoppen met tennissen. Ze kampte met een zware rugblessure. "Die heeft niet alleen mijn tenniscarrière belemmerd, het was zo erg dat ik ook niet goed kon lopen of slapen", vertelt ze.

   

  "Nu ben ik volledig hersteld, maar of je dit een comeback kan noemen, weet ik niet. De deur staat op een kier, want ik ben nooit officieel gestopt, maar ik leef nu een ander leven."

   

  In 2008 mocht Jankovic zich de sterkste tennisvrouw ter wereld noemen, maar een grandslamtoernooi heeft ze nooit kunnen winnen. Dat jaar speelde ze wel de finale van de US Open tegen Serena Williams.

  Jelena Jankovic omhelst haar dubbelpartner Novak Djokovic, van 1,5 meter afstand is geen sprake in Servië.