David Goffin verliest openingsduel in Ultimate Tennis Showdown

  Richard Gasquet en David Goffin

  David Goffin heeft zijn eerste match op de Ultimate Tennis Showdown, het innovatieve toernooi in Nice, niet kunnen winnen. In een spannend duel met Richard Gasquet trok de Fransman aan het langste eind na sudden death.

  Op het speciale toernooi achter gesloten deuren in Nice gelden andere regels dan bij een normale tennismatch. De wedstrijden zijn opgedeeld in 4 quarters van 10 minuten. Bij een gelijke stand na die quarters volgt een sudden death.

   

  En dat was het geval in het duel tussen Richard Gasquet (ATP-50) en David Goffin (ATP-10), want beide spelers wonnen 2 quarters. In die sudden death wint de speler die als eerste 2 punten na elkaar maakt.

   

  Dat lukte Gasquet meteen en zo kon de Fransman vieren na 13-11, 12-14, 12-11, 10-15 en 2-0. Maandag speelt Goffin zijn tweede wedstrijd tegen de Italiaan Matteo Berettini. Die match had eigenlijk zaterdag afgewerkt moeten worden, maar door de regen werd de hele eerste dag afgelast.

  Bekijk enkele mooie punten uit de wedstrijd