Sanne Cant over wegcarrière: "De Ronde, Roubaix en Strade zijn 3 mooie koersen"

  Sanne Cant maakt deel uit van het nieuwe wegproject van de broers Roodhooft.

  Naast het veldrijden zal Sanne Cant (IKO-Crelan) in de toekomst ook meer op de weg te bewonderen zijn. "Het zou mooi zijn als ik na mijn carrière kan zeggen dat ik ook mooie koersen op de weg gereden heb", vertelt Cant.

  Cant: "Dromen zijn er genoeg"

  Veldrijdster Sanne Cant zit momenteel in de opbouwfase en dat betekent vooral duurtrainingen. "Ik doe tegenwoordig best veel gravelritjes", zegt de drievoudige wereldkampioene veldrijden.

   

  "We hebben hier ook de “kanalentoer”, die gaat langs het Nete- en Albertkanaal. Dat is rustig en plezant. Die tocht staat minstens 2 à 3 keer op de planning."

   

  "Normaal gezien zal ik dit jaar nog enkele wedstrijden op de weg rijden. Als ik weet wanneer we onze eerste koersen kunnen rijden, zal ik wat meer intensiteit in mijn trainingen steken."

   

  Op termijn wil Cant met de nieuwe wegploeg van de broers Roodhooft ook klassiekers rijden. "Dromen zijn er genoeg. De Strade Bianche is er daar één van", zegt Cant.

   

  "Maar of ik de Strade ooit zal kunnen rijden, hangt een beetje af van zijn plek op de kalender de komende jaren."

   

  "Samen met de Strade zijn de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix de 3 mooiste koersen die er zijn.  Hopelijk kan ik ooit eens meedoen aan die wedstrijden."

   

  "Het zou mooi zijn als je na je carrière kan zeggen dat je niet alleen mooie crossen hebt gereden, maar ook die 3 mooie wedstrijden op de weg.”

  "Ik rijd graag op kasseien"

  Welk type koersen zou Cant kunnen liggen? "Dat moeten we in die nieuwe wegploeg nog allemaal ontdekken."

   

  "Ceylin Alvarado zou haar mannetje wel goed kunnen staan in de klimkoersen, ik rijd bijvoorbeeld graag op kasseien. Maar we moeten eerst ook de langere afstanden aankunnen."

   

  En wat verwacht Cant van het veldritseizoen? “Ik hoor dat ze nog volop bezig zijn met de kalender samen te stellen", vertelt Cant.

   

  "Het is nog maar de vraag of bijvoorbeeld de Wereldbekerkalender dezelfde zal blijven zoals gepland. Ik veronderstel dat die eerste Wereldbeker-cross in de VS (in Waterloo op 4 oktober) momenteel een vraagteken is."

   

  Wel zeker is dat Cant nog jaren in het team van de Roodhoofts zal blijven. Enkele weken geleden verlengde ze haar contract bij IKO-Crelan tot eind 2022.

   

  "Ik kan me ook niet direct inbeelden dat ik ooit nog bij een ander team zal rijden. Ik zal ook al wat van leeftijd zijn als het contract afloopt eind 2022 (Cant zal dan 32 zijn). Het einde zal dan veeleer nabij zijn dan een nieuwe ploeg."

   

  "Ik ben bij de broers Roodhooft beginnen te fietsen toen ik 18 was. We hebben een band opgebouwd met wederzijds vertrouwen. Als je je ergens goed voelt, dan hoef je niet te veranderen."

  Cant is deze week aan de slag in de Virtual Baloise Belgium Tour

  Teamklassement vrouwen
  1. Team Ceylin Alvarado 14.277 km
  2. Team Jolien D'hoore 13.635 km
  3. Team Ellen Van Loy 11.853 km
  4. Team Sanne Cant 11.251 km