Ronald Koeman was besmet met coronavirus voor zijn hartinfarct

  Ronald Koeman

  Ronald Koeman is voor zijn hartproblemen besmet geweest met corona. Dat heeft zijn vrouw Bartina verteld in het tijdschrift Libelle. "Hij is er ook heel ziek van geweest", zegt de vrouw van de Nederlandse bondscoach.

  Het was even schrikken begin mei toen Ronald Koeman met spoed geopereerd moest worden aan zijn hart na een fietstocht.  Hij had een infarct gehad, maar de operatie voorkwam erger.

   

  Nu maakte zijn vrouw Bartina bekend dat de Nederlandse bondscoach voor zijn infarct ook besmet is geweest met het coronavirus. "Onze coronatest was negatief, maar vervolgens hebben we een bloedtest gehad en bleken er bij ons allebei antistoffen in het bloed te zitten. Bij Ronald meer dan bij mij. Hij is er ook heel ziek van geweest, mijn klachten waren milder."

   

  "Toen Ronald hersteld was, is hij op zijn racefiets gesprongen", vertelde Bartina. "Samen met een groep vrienden trainen, met als doel om naar Volendam te fietsen. Op een dag verdwaalden ze, moesten ze een flink stuk omrijden met tegenwind. "Ik ben kapot", zei Ronald toen hij thuiskwam. En nadat hij had gedoucht: "Ik voel me echt niet lekker.""

   

  Koeman had het ook over een druk op zijn borst. ""Dit is het hart, dacht ik, en heb onmiddellijk 112 gebeld. Ronalds vader is door hartproblemen overleden, zo ook de broers van zijn vader. De ambulance was er snel. Op de ECG was te zien dat Ronald een hartinfarct had gehad. Ik ben hem achterna gereden naar het ziekenhuis en anderhalf uur later kwam hij in een bed aangereden."

  Alles over de hartproblemen van Ronald Koeman