Hudson-Odoi wordt niet vervolgd voor verkrachting

  Een last is van de schouders van Callum Hudson Odoi gevallen. De winger van Chelsea zal niet vervolgd worden wegens vermeende verkrachting. Dat heeft de 19-jarige voetballer zaterdag zelf op Twitter bekendgemaakt.

  Hudson-Odoi werd op 17 mei in zijn huis in Londen gearresteerd op beschuldiging van verkrachting. Dat gebeurde volgens Engelse media nadat hij een date had met een vrouw, die onwel werd en ter verzorging werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

   

  Bijna een maand later ziet de politie volgens Hudson-Odoi geen reden meer om verder onderzoek te voeren naar de avond.

   

  "In tijden waar belangrijke dingen gebeuren in de wereld, heb je misschien gehoord dat ik van ernstige feiten beschuldigd werd. Ik heb gezwegen en de politie mijn volledige medewerking verleend tijdens het onderzoek, omdat ik wist dat er een dag zou komen dat mijn naam gezuiverd zou worden", schrijft hij op Twitter. "Na een volledig en grondig onderzoek heeft de politie nu bevestigd dat er geen verdere actie ondernomen wordt."   

   

  Begin maart testte Hudson-Odoi positief op het nieuwe coronavirus, hij was de eerste besmette speler in de Premier League. De winger herstelde volledig en traint inmiddels weer met zijn Chelsea-ploegmaats.