Peter Sagan is op stage in Oostenrijk: "Normaal kom ik hier skiën"

  Bora-Hansgrohe bereidt de rest van het nog drukke wielerseizoen voor in Tirol, in de Oostenrijkse bergen. Drievoudig wereldkampioen Peter Sagan heeft er alvast veel zin in.

  Voordat de Strade Bianche op 1 augustus de WorldTour-kalender heropent, trekken meerdere ploegen op stage.

  Bora-Hansgrohe vertoeft sinds vandaag in Sölden, in Tirol. Peter Sagan koestert goede herinneringen aan het winterskioord. "De laatste keer was ik hier om te skiën", lacht de Slovaak. "Ik ben blij dat ik hier met mijn ploeg het seizoen kom voorbereiden."

   

  De klimmers zullen aan hun trekken komen in Sölden en omstreken met beklimmingen zoals de Timmelsjoch (2.509 meter hoogte), de Rettenbachferner (13,5 km lang met 10,5% gemiddeld stijgingspercentage) en de Ötztal Glacier Road (2.830 meter hoogte). Ook in de vallei kunnen de renners veel kilometers malen.

   

  De renners zullen getest worden op Covid-19 en moeten zich houden aan strikte hygiëne- en coronamaatregelen.

  Sagan: "Ik kwam hier de laatste keer om te skiën"