Mitchelton-Scott vindt nieuwe sponsor en verandert per direct van naam

  Zo zien de nieuwe shirts eruit.

  Opluchting in het peloton, want de toekomst van Mitchelton-Scott is verzekerd. De Australische WorldTour-formatie heeft met de Spaanse non-profitorganisatie Manuela Fundacion een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Zeg dus niet langer Mitchelton-Scott, maar wel Team Manuela Fundacion, dat ook in nieuwe kleuren zal koersen.

  Er hingen al een tijdje donkere wolken boven Mitchelton-Scott, het team van onder meer de broers Yates en wereldkampioene Annemiek van Vleuten. Maar de hemel is plots opgeklaard met de komst van Het Spaanse Manuela Fundacion als nieuwe hoofdsponsor.

   

  De non-profitorganisatie wordt gefinancierd door een Spaans koppel dat met eigen middelen een "betere wereld wil creëren".

   

  "Na een moeilijke en onzekere periode zijn we uitermate gelukkig dat de Manuela Fundacion onze toekomst verzekert voor de komende jaren", zegt CEO Gerry Ryan.

   

  De ploeg wordt met onmiddellijke ingang omgedoopt tot Manuela Fundacion en stelde vrijdag ook meteen haar nieuwe uitrusting voor. Het zwart en groen van Mitchelton-Scott maakt plaats voor donkerblauwe truitjes met roze schouders.