Prins William verandert naam van FA Cup-finale: "Aandacht voor mentale gezondheid"

  Heads Up is het goede doel aangaande mentale gezondheid dat prins William nauw aan het hart ligt in deze coronatijden.

  De finale van de FA Cup, die door corona uitgesteld is naar 1 augustus, zal de naam dragen van een goed doel dat uitgedragen wordt door prins William: Heads Up focust op de mentale gezondheid en wil die boodschap langs het voetbal bekendmaken. De kroonprins is bezorgd over de psychologische gevolgen van de coronacrisis.

  Groot-Brittannië is zwaar getroffen door corona met meer dan 40.000 doden. De bevolking bracht ook maanden in isolatie door. 

   

  De gebruikelijke sponsor, vliegtuiggroep Emirates, maakt maar wat graag plaats voor "Heads Up FA Cup Final". Prins William maakte de nieuwe naam bekend, toen hij een videomeeting had met de Arsenal-spelers.

   

  "We gaan die finale gebruiken om een goede en positieve mentale gezondheid te promoten voor iedereen", legde de prins uit. "En dat is meer dan nodig na wat wij allemaal meegemaakt hebben in deze pandemie."

   

  "Ik denk dat er jammer genoeg heel wat gevolgen zullen zijn in de maatschappij: niet alleen qua voetbal, maar qua mentale gezondheid van de mensen. Hopelijk kan de FA Cup een beetje een boost geven."

   

  Heads Up, dat samenwerkt met de Engelse voetbalbond, wil de boodschap uitdragen dat naast een fysieke gezondheid iedereen ook een mentale gezondheid heeft.

   

  De Cup Final moest normaal in mei gespeeld worden, maar door corona schoof alles op. Volgende woensdag zal voor het eerst na 100 dagen de bal weer rollen. 

  De kroonprins in gesprek met Arsenal-coach en -spelers: