Wat zijn ambities van Alvarado op de weg? "Ik droom van de Giro Rosa"

  Ceylin del Carmen Alvarado.

  In de vrouwencompetitie van de Virtual Baloise Belgium Tour ligt het team van veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado op kop. Maar hoe zit het eigenlijk met de wegambities van de Nederlandse renster? "Nu wil ik vooral ervaring opdoen, maar het doel is wel om een wegcarrière uit te bouwen."

  "Het is echt leuk dat er zoveel mensen aan het fietsen zijn. Het is een fijn initiatief", vertelt kopvrouw Ceylin del Carmen Alvarado. Kijkt ze naar de cijfers? "Zeker. Ik ben competitief. Het is leuk om op kop te staan. Ik zie ook op sociale media veel berichtjes. Het is fijn dat mensen trots zijn om in mijn ploeg te zitten."

   

  De Baloise Belgium Tour is uiteraard een wegwedstrijd. Hoe zit het met de ambities van de wereldkampioene veldrijden op de weg? Ze zit sinds kort ook in het wegproject van de broers Roodhooft. "Ik wil nu veel ervaring opdoen en hopelijk meegaan naar rondes en eendagskoersen. Het uiteindelijke doel is wel om een wegcarrière uit te bouwen. Er zit geen tijdsdruk op. Het is een beetje kijken hoe het loopt en hoe ver we komen met de ploeg ook. We zullen wel zien."

   

  Welke koersen zouden haar dan liggen? Ploegmaat Sanne Cant ziet Alvarado vooral uitblinken in de klimkoersen. "Dat denk ik eigenlijk ook. Ik denk dat klimwedstrijden, meerdaagse ritten en heel zware wedstrijden mij net iets beter zullen liggen. Mijn droomkoers? De Giro Rosa, daar droom ik van. Maar dat is nog niet voor volgend jaar."

  Ik bewonder Van der Poel en het is ook gewoon een toffe gast, maar ik kopieer hem niet. Ik doe gewoon mijn eigen ding

  "De Olympische Spelen in 2021 kunnen zeker nog een doel zijn"

  Maar naast het veld en de weg heeft Alvarado nog een passie: mountainbiken. Denkt ze nog aan de Spelen nu die pas in 2021 gehouden worden? "Dat weet ik niet, niets is onmogelijk. Er is wel een kans dat ik nog kan gaan, dus het kan zeker nog een doel zijn. Ik ga nog wel wedstrijden rijden om het te proberen halen."

   

  "Maar je moet realistisch zijn. In punten sta ik nog ver achter en ook onze landenranking is met Nederland nog niet goed genoeg om 3 of 4 rensters mee te mogen nemen."

   

  De vergelijking met Mathieu van der Poel is nooit veraf. "Ik kijk zeker heel erg naar hem op. Ik bewonder hem en het is ook gewoon een toffe gast en een leuke ploegmaat. Maar ik ga wel gewoon mijn eigen weg. Ik denk niet: "Wat Mathieu doet, dat doe ik ook". Ik kopieer het niet. Het is toevallig zo gegaan."

   

  Gisteren ging Alvarado voor het eerst weer trainen met haar crossfiets. Na de zomer duikt Alvarado het veld in. "Dat wordt eind september of oktober. Je weet niet of de coronacrisis nog een invloed zal hebben. Ik denk het wel. Je hoort dat wedstrijden worden aangepast en verschoven. Ik hoop dat alles hetzelfde zal zijn. De doelen blijven wel hetzelfde. Ik wil mijn titels verlengen, ook mijn regenboogtrui. En natuurlijk veel overwinningen pakken en zo hopelijk ook de vernieuwde wereldbeker winnen."

  Help Alvarado aan zege in Virtual Baloise Belgium Tour

  Tot en met zondag vindt er een alternatieve Baloise Belgium Tour plaats. 12 profrenners (onder wie Alvarado) voeren elk een team van wielertoeristen aan die zoveel mogelijk kilometers moeten verzamelen.

   

  Al wie graag fietst, kan zich inschrijven en belandt automatisch in de ploeg van een van de kopmannen of -vrouwen.

   

  Iedereen legt individueel zijn of haar kilometers af. Al die kilometers samen vormen het totaal van de ploeg en zo wint elke dag de ploeg met de meeste kilometers de "rit", na 5 dagen kennen we de eindwinnaar. 

   

  >> Schrijf je in op www.virtualbaloisebelgiumtour.be