Astana heeft huiswerk klaar: Angel Lopez voor Tour, Fuglsang voor Giro

  Miguel Angel Lopez (l) en Jakob Fuglsang (r), in het blauwe hemd, reden vorig jaar samen de Vuelta.

  Het wielerseizoen ligt wegens de coronacrisis nog altijd stil, maar Astana heeft zijn plannen klaar voor als de koersen hervatten. De WorldTour-formatie rekent op de Colombiaan Miguel Angel Lopez in de Tour de France, terwijl de Deen Jakob Fuglsang kopman moet zijn in de Giro d'Italia.

  Algemeen directeur Aleksander Vinokoerov zegt dat Astana al zijn eieren in het mandje van de grote ronden legt: "In dit verkorte seizoen zijn de 3 grote rondes onze doelen."

   

  "Alle teams zullen zich in de Tour, Giro en Vuelta in de kijker willen fietsen. We hebben onze plannen niet gewijzigd, dus Miguel Angel Lopez is onze leider in de Tour de France en Jakob Fuglsang in de Giro."

   

  Voor Miguel Angel Lopez wordt het zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. De Colombiaan eindigde eerder wel als 3e in de Giro en Vuelta van 2018. Fuglsang is aan zijn 15e grote ronde toe. Na een 12e plaats in 2016 wordt het zijn 2e Ronde van Italië.

  2 trainingsstages met 2 groepen

  Astana laat voorts weten dat het in aanloop naar de Ronde van Burgos (28 juli -1 augustus), de 1e koers waaraan het team zal deelnemen, 2 trainingskampen organiseert. De formatie deelt haar selectie op in 2 groepen, naargelang programma en logistieke mogelijkheden.


  De Spaanse renners trekken, samen met de Colombianen die begin juli weer naar Europa mogen reizen, de Spaanse Sierra Nevada in. De andere coureurs werken aan hun conditie in de Dolomieten in Italië.