In oktober weten we of er een BeNeLeague komt (vanaf 2021-2022)

  De BeNeLeague in het basketbal komt steeds dichterbij.

  Er wordt druk nagedacht over de oprichting van een BeNeLeague basketbal. Zaterdag zijn in die optiek liefst 8 werkgroepen uit de startblokken geschoten.

  In totaal gaan 32 mensen uit de liga's en de clubs, verdeeld over 8 werkgroepen, de komende maanden aan de slag .

   

  "Op sportief vlak zal onder andere de competitieformule gefinaliseerd worden met een bijhorende kalender", zegt de Belgische profliga.

   

  "Reglementair moet naast een sportief en disciplinair reglement een kader geschetst worden over de toetredingsvoorwaarden. Ook op het vlak van arbitrage moet de werking binnen de twee landen zo goed mogelijk op elkaar afgestemd worden."

   

  "Een BeNeLeague betekent ook dat er op media- en commercieel vlak een nieuw product gecreëerd moet worden. Deze twee werkgroepen zullen dan ook - samen met de sportieve werkgroep - vooral geactiveerd worden aan het begin van het proces. Zo kunnen we voor de media en partners zo snel mogelijk een duidelijk beeld schetsen en de volgende stappen zetten."

   

  "De werkgroepen die zich bezighouden met de financiering van de competitie, evenals het organisatiemodel, zullen grotendeels met input van de andere werkgroepen de activiteiten vervolledigen."   

   

  Een supervisiegroep zal tweewekelijks vergaderen om de werking van de 8 werkgroepen te coördineren, de voortgang binnen de groepen op te volgen en de besluitvorming in beide landen voor te bereiden.   

   

  "Oktober 2020 geldt als streefdatum voor het finale besluit om vanaf seizoen 2021-2022 te starten met de BeNeLeague", klinkt het.

  Tweet: