Pro League-vergadering (op verzoek van K11) uitgesteld naar 29 juni

  De Pro League gaat in op het verzoek van de K11.

  De K11, de officieuze vereniging van de 11 "kleine" eersteklassers, heeft aan de Pro League gevraagd om de Algemene Vergadering van vrijdag uit te stellen. De Pro League heeft daar oren naar en verschuift de meeting naar 29 juni.

  De K11 verzamelde gisterenavond in het bondsgebouw om de violen te stemmen voor de aangekondigde Algemene Vergadering van de Pro League van overmorgen.

   

  De huidige situatie werd besproken, maar ook het voorstel van Cercle Brugge om 1A de komende twee seizoenen met 20 ploegen af te werken.

   

  De K11 zegt dat een uitbreiding van 16 naar 20 clubs een aantal juridische procedures oplost, maar beseft ook dat een competitie met 20 ploegen wellicht op weinig draagvlak kan rekenen.     

   

  Ondanks de eerdere beslissing rond een competitiestop en het format volgend seizoen blijft het door de verschillende procedures die daartegen aangespannen zijn onduidelijk hoe het seizoen 2020-2021 er zal uitzien.

   

  Ook daarom vroeg de K11 dat de Algemene Vergadering van vrijdag wordt uitgesteld tot er daaromtrent meer zekerheid is.

   

  De Pro League heeft vanochtend gezegd dat ze ingaat op het verzoek van de K11 en verplaatst de vergadering naar maandag 29 juni.   

  Cercle-voorzitter Goemaere wil naar 20 clubs.