Pro League ziet geen graten in uitstel vergadering: "Is prima voor ons"

  Peter Croonen

  Op vraag van de K11, de 11 "kleinere" clubs uit de Jupiler Pro League, is de Algemene Vergadering van de Pro League van morgen verplaatst naar 29 juni. "Er waren geen agendapunten die niet konden wachten", reageert Pro League-voorzitter Peter Croonen goedkeurend op het uitstel.

  Algemene Vergadering van Pro League wordt verzet naar 29 juni

  Croonen: "Uitstel is voor ons prima"

  De K11 zat woensdag om de tafel om de huidige situatie in de Jupiler Pro League te bespreken. Ook het voorstel van Cercle Brugge - twee seizoenen met 20 clubs in 1A - kwam ter sprake. De K11 erkende dat het plan een aantal juridische procedures oplost, maar beseft ook dat een competitie met 20 ploegen wellicht op weinig draagvlak kan rekenen.

   

  Ondanks de eerdere beslissing rond een competitiestop en het format volgend seizoen, blijft het door de verschillende procedures die daartegen zijn aangespannen onduidelijk hoe het seizoen 2020-2021 er zal uitzien. Ook daarom vroeg de K11 dat de Algemene Vergadering van vrijdag wordt uitgesteld tot er daarover meer zekerheid is.

   

  "Dat is voor ons prima", laat Pro League-voorzitter Peter Croonen weten aan Sporza. "Wij waren klaar voor vrijdag, maar er waren geen agendapunten die niet konden wachten. Het uitstel tot 29 juni is dus geen probleem."

  In mijn ogen hebben we op 15 mei de minst slechte oplossing gekozen. Ik kan niet ontkennen dat er geen nadelen aan zijn, maar ik zie ook geen andere oplossing zonder nadelen. 

  Peter Croonen

  De gevolgen van de beslissingen van de vorige Algemene Vergadering blijven wel nog steeds nazinderen. "Die beslissingen zijn genomen met een meerderheid van 84 procent en we moeten die proberen uit te voeren", benadrukt Croonen.

   

  "In mijn ogen hebben we toen de minst slechte oplossing gekozen. Ik kan niet ontkennen dat er geen nadelen aan zijn, maar ik zie ook geen andere oplossing zonder nadelen. Het blijft dan ook de intentie van de Pro League om de beslissingen van 15 mei uit te voeren."

   

  En wat met de brief van de FIFA die een omstreden reglementswijziging van de KBVB ondergroef? "Die brief is een interpretatie van tot wanneer het huidige seizoen loopt. Samen met de voetbalbond bekijken we de precies betekenis ervan. Het uitstel tot 29 juni geeft ons meer tijd om de impact in kaart te brengen."