Ga naar de inhoud

Guillaume Gillet: "Montanier kijkt niet naar namen: wie in vorm is, speelt"

Guillaume Gillet krijgt instructies van Philippe Montanier bij Lens.

Philippe Montanier is de opvolger van Michel Preud'homme bij Standard. Ex-Rode Duivel Guillaume Gillet speelde bijna twee jaar onder de hoede van de Fransman bij Lens. "Ik ben ervan overtuigd dat hij de kwaliteiten heeft om te slagen bij Standard", zegt Guillaume Gillet aan RTBF.

"Philippe Montanier werkt heel professioneel en is bezeten door zijn vak", vertelt Guillaume Gillet. "Als trainer heeft hij een heel hechte band met zijn spelers en waakt hij over een goeie sfeer binnen de ploeg. Dat vindt hij zeer belangrijk."

 

"Bij Lens heeft hij uitstekend werk geleverd, ook al werd hij nog voor het einde van het seizoen ontslagen. Ik ben er nochtans zeker van dat hij ons naar de Ligue 1 had kunnen loodsen. De cijfers spreken in zijn voordeel."

 

"Hij is ook een trainer die kansen geeft aan de jeugd. Bij Lens aarzelde hij niet om jongeren uit de jeugdopleiding te integreren in de ploeg. Veel spelers hebben hun debuut gemaakt onder hem. Montanier is een trainer die niet naar namen kijkt: wie in vorm is, speelt."

Montanier heeft genoeg ervaring en ik ben ervan overtuigd dat hij de kwaliteiten heeft om te slagen bij Standard.

Guillaume Gillet

Bij Standard krijgt de Fransman de moeilijke taak om publiekslieveling Michel Preud'homme op te volgen. "Hij is in Spanje 4e geworden met Sociedad en heeft onder meer gewerkt in Engeland en bij Rennes. En zelfs bij Lens was er veel druk. Met die verwachtingen zal hij dus wel omkunnen", verwacht Gillet.

 

"Montanier heeft genoeg ervaring. Ik ben ervan overtuigd dat hij de kwaliteiten heeft om te slagen bij Standard."

 

"Of hij me mag bellen? Het klopt dat ik zonder club zit. Dat is een vervelende situatie, maar ik heb nog wat tijd. Ik zou verrast zijn mocht Montanier me contacteren, maar waarom niet? (lacht)."