BinckBank Tour strijkt twee dagen neer in Zeeland, ook aankomst in Aalter

  De BinckBank Tour houdt dit jaar twee dagen halt in de Nederlandse provincie Zeeland. In België is Aalter een aankomstplaats in de grootste Belgisch-Nederlandse rittenkoers.

  Door de coronacrisis is de BinckBank Tour dit jaar ingekort tot 5 dagen, in plaats van zeven. De WorldTour-wedstrijd vindt nu plaats van 29 september tot en met zaterdag 3 oktober.

   

  "Inmiddels hebben we een geschiedenis opgebouwd met de provincie Zeeland. Met start- en finishlocaties als Schouwen-Duiveland, Middelburg en Terneuzen zetten we nu in Vlissingen en Philippine onze fijne samenwerking met de wielerprovincie Zeeland verder", zegt koersdirecteur Rob Discart.

   

  "Het is sportief een mooie uitdaging om op dag 2 van een dit jaar ingekorte BinckBank Tour via de tijdrit een eerste indicatie te krijgen hoe het klassement er kan gaan uitzien."

   

  Op 1 oktober start de 3e rit in Philippine, deelgemeente van Terneuzen. Het peloton krijgt vanaf de start ruim 165 km vlakke wegen voor de wielen geschoven en gaat dan langs Zwartenhoek naar België om via Zelzate en Eeklo richting finishlocatie Aalter te fietsen.

   

  "De organisatie van de BinckBank Tour houdt zich uiteraard aan de maatregelen die de UCI en de overheden van Nederland en België treffen in verband met COVID-19", geeft Discart nog mee.