Euvrard na ontslag bij OHL: "Foute perceptie dat Vercauteren en niet ik de trainer was"

  Frank Vercauteren en Vincent Euvrard

  Alweer kan een Belgische trainer op zoek naar werk. OH Leuven maakte gisteren een einde aan de samenwerking met trainer Vincent Euvrard. "Het momentum is voorbij", zo luidde de verklaring van de club. Euvrard wil bij Sporza met enige nuances ingaan op de beslissing van OHL.

  Euvrard werd maandag op de hoogte gebracht van de beslissing. "Ik kreeg maandagavond een kort telefoontje van algemeen directeur Peter Willems met de vervelende melding. Veel uitleg kreeg ik niet en dat hoeft voor mij ook niet. Ze willen de kansen optimaal verdedigen en ze kiezen voor een ander technisch beleid."

   

  Euvrard werkte tijdens de coronacrisis voort met het oog op de promotiematch en de uitbouw naar volgend seizoen. Vele spelers waren gehuurd en dus moest OHL, ongeacht of het in 1A of 1B zou uitkomen, een nieuwe ploeg samenstellen.

   

  “Ik stond voortdurend in contact met technisch directeur Wim Decorte in verband met het doorontwikkelen van de spelerskern. Ik heb tot en met maandagavond het volgende seizoen voorbereid zoals ik dat normaal zou doen en uiteindelijk ook zoals het hoort. Ik laat geen chaos achter en dat vind ik zeer belangrijk.”

  Ik heb tot en met maandagavond het volgende seizoen voorbereid zoals ik dat normaal zou doen en uiteindelijk ook zoals het hoort. Ik laat geen chaos achter en dat vind ik zeer belangrijk.

  Vincent Euvrard

  "Er is vaak weinig geduld met jonge coaches"

  Euvrard kwam in februari 2019 samen met sportief adviseur Frank Vercauteren naar OHL en behoedde de club vorig seizoen voor degradatie. Dit seizoen won hij de 1e periode waardoor OHL in november al zeker was van de promotiefinale. Wordt hij dan nu afgerekend op de mindere 2e periode?

   

  "Ook voor mij beantwoordde het eindresultaat in de 2e periode niet aan de verwachtingen en die analyse ga ik niet uit de weg. Maar het proces moet ook gerespecteerd worden en dat gaat niet altijd zomaar steil omhoog."

   

  “Als je ziet dat we een evolutie hebben gemaakt van laatste in de stand in februari 2019 naar winst in de 1e periode, 1e plaats in de 2e periode na 11 van de 14 speeldagen en dus ook 1e in het algemeen klassement na 25 van de 28 speeldagen, dan kun je niet ontevreden zijn met die ontwikkeling. De concurrentie in 1B is enorm.”

   

  "We waren veel dichter bij succes dan de perceptie vandaag weergeeft en we hadden naar mijn mening dat traject gewoon moeten voortzetten. Maar er is vaak weinig geduld en als jonge coach ontbreekt je soms de credibiliteit om het vertrouwen te behouden."

  We waren veel dichter bij succes dan de perceptie vandaag weergeeft.

  Vincent Euvrard

  "Mijn bijdrage begint niet na vertrek van Vercauteren"

  Toen Vercauteren begin oktober halsoverkop naar Anderlecht trok, bleef Euvrard zonder zijn ‘leermeester’ achter. Insiders beweerden dat Vercauteren de touwtjes bij OHL in handen had en dat Euvrard slechts uitvoerde.

   

  “Er zijn inderdaad mensen, intern en extern, die mijn bijdrage vóór het vertrek van Frank minimaliseren en mijn resultaten pas beginnen te bekijken en te beoordelen na zijn overstap naar Anderlecht. Het is een totaal foute perceptie dat Frank, en niet ik, de trainer was."

   

  "Laat me duidelijk stellen dat het vertrek van Frank een groot verlies is geweest voor onze organisatie en heel veel onrust heeft veroorzaakt. Hij was mijn klankbord en we hadden aan 2 woorden genoeg om elkaar te begrijpen. Maar mijn bijdrage begint niet pas na zijn vertrek."

   

  "Onmiddellijk na zijn vertrek verliezen we 2 wedstrijden op rij en werd OHL als los zand bestempeld. De trein opnieuw op de rails zetten en 3 opeenvolgende wedstrijden winnen om de 1e periodetitel binnen te rijven en ons te kwalificeren voor de promotiefinale heeft me ontzettend veel voldoening gegeven."

  "Het is jammer dat ik mijn werk niet kan voortzetten"

  En zo lijkt er weer een einde te komen aan een clubproject op langere termijn. Grote woorden lijken vaak hol, want resultaten laten geen verliesmatchen toe. "Natuurlijk geloof je als coach in het project waar je instapt. En ik geloof nog steeds in het slagen van het project OHL-King Power."

   

  "Er staat een stevige structuur op poten en een zeer goeie infrastructuur. Alle mogelijkheden zijn er aanwezig om uit te groeien tot een vaste waarde in de Jupiler Pro League."

   

  “Het is jammer dat ik mijn werk niet kan voortzetten bij deze mooie club. Het is een ontgoocheling, maar ik zal dit verwerken, opstaan en mijn weg voortzetten."

   

  "Ik kijk ernaar uit om straks opnieuw mijn expertise te gebruiken om zowel individuen als teams beter te maken en op die manier een bijdrage te leveren aan het succes van de club waarvoor ik werk", besluit de nog altijd maar 38-jarige coach.