Campenaerts zet challenge rond meer van Keerbergen stop: "Geen risico's nemen"

  Campenaerts kreeg in Keerbergen kritiek op zijn challenge.

  De inwoners van Keerbergen waren niet opgezet met de challenge die Victor Campenaerts een week geleden gelanceerd heeft. "Blijf vooral weg bij het meer van Keerbergen", zegt de werelduurrecordhouder.

  "Ik zal een nieuwe challenge lanceren op de Sigarenberg"

  Zo snel mogelijk rond het meer van Keerbergen rijden, dat was de challenge die Victor Campenaerts (NTT) vorige week lanceerde op zijn YouTube-kanaal.

   

  Zelf deed Campenaerts 4'53" over de 4,3 kilometer. Goed voor een gemiddelde van zo'n 50 km/u. Maar in Keerbergen werd zijn challenge niet al te positief onthaald.

  “Misschien was het geen gepaste oproep", zegt Campenaerts. "De inwoners van  Keerbergen zijn daar toch niet zo mee gediend dat fietsers dat rondje nu als malloten aan het rijden zijn."

   

  "Ik zal mijn carrière niet op het spel zetten om een recordtijd neer te zetten rond het meer van Keerbergen. Maar misschien zijn er wielertoeristen die wel meer risico’s zullen nemen."

   

  En fietsers aanzetten tot risico's nemen was niet de bedoeling van Campenaerts. "Blijf vooral weg bij het meer van Keerbergen. Ik zal een nieuwe challenge lanceren op de Sigarenberg, hier bij mij achter de hoek (in Winksele). Het is een doodlopende straat, waar je geen 50 km/u zal rijden." 

  De inwoners van  Keerbergen zijn daar toch niet zo mee gediend dat fietsers dat rondje nu als malloten aan het rijden zijn."

  Victor Campenaerts

  "Niet meer dan 150 euro uitgegeven aan propere wielertoeristen"

  In het begin van de coronacrisis beloonde Campenaerts wielertoeristen die hun afval netjes op zak hielden met geldbriefjes. Heeft hij al diep in zijn gelbuidel moeten tasten?

   

  "In het eerste filmpje deelde ik 50 euro uit. Dat hebben we maar 1 keer gedaan, omdat dat misschien ook wat decadent was", lacht Campenaerts.

   

  "Daarna ben ik overgeschakeld op briefjes van 5 euro. Maar uit een bankautomaat kan je geen briefjes van 5 euro halen."

   

  Campenaerts moest een afspraak bij de bank maken. "“Vind jij dat noodzakelijk om die briefjes te komen halen in coronatijden?”, vroegen ze bij de bank."

   

  "De bankdirecteur bleek een beetje fan te zijn van mij en zo ben ik uiteindelijk met een dik pak briefjes van 5 euro naar huis gegaan."

   

  "We hebben uiteindelijk niet alle briefjes kunnen uitdelen. Na een tiental dagen besloten we om niet meer om de 5 minuten te stoppen om iemand een briefje te geven. Ik denk dat ik uiteindelijk niet meer dan 150 euro uitgegeven heb (aan propere wielertoeristen)."

  Campenaerts: "Blijf weg bij het meer van Keerbergen"