Sebastian Coe wordt (eindelijk) lid van het IOC

  Sebastian Coe, de voorzitter van World Athletics, kan eindelijk lid worden van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De Brit werd woensdag voorgedragen als vertegenwoordiger van de mondiale atletiekfederatie in het IOC. 

  Het IOC-lidmaatschap van de Britse tweevoudige olympische kampioen op de 1.500 meter werd eerder een aantal keren tegengehouden omdat er sprake was van belangenverstrengeling.

   

  Coe is ook directeur van een adviesbureau dat werkt voor het IOC. Als gevolg ontbeerde World Athletics, een van de grootste federaties ter wereld, al vijf jaar een plek in het IOC.

   

  Coe volgde in 2015 de Senegalees Lamine Diack op als baas van World Athletics. Diack moest ook terugtreden het IOC vanwege een corruptieschandaal.

   

  "Coe gaat ermee akkoord dat hij zijn rol van actieve directeur verandert in een passieve rol", legde Thomas Bach uit. "Het is nog even wachten op documentatie waarin dat is vastgelegd. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze vriend Coe dat tijdig in orde maakt."

   

  Coe was één van de vijf personen die werden voorgedragen als nieuwe leden. Het vijftal zal verkozen worden op de virtuele IOC-meeting op 17 juli.