Jeugdrennertjes krijgen goed nieuws: "Al meer dan 50 koersen in juli"

  Frank Glorieux van Cycling Vlaanderen.

  De wielerprofs hebben al een tijdje nieuwe doelen voor ogen, maar wat met de jeugdrenners? Zij vrezen dat 2020 een verloren jaar zal zijn zonder koersen en competitie. Cycling Vlaanderen is maar wat blij dat het die sombere gedachte kan tegenspreken. "Ze zullen zich in de vakantiemaanden kunnen uitleven."

  De jeugdrennertjes uitten hun bezorgdheid in Het Journaal:

  Onze reporter ging vanmiddag voor Het Journaal op pad en stelde vast hoe jeugdrenners bezorgd zijn. Zal er deze zomer en bij uitbreiding in 2020 nog wel een competitie-element aan hun favoriete sport kleven?

   

  "Ja", zegt Frank Glorieux van Cycling Vlaanderen vol overtuiging aan onze redactie.

   

  "We dachten eerst aan open wielerbanen en circuits zoals dat van Zolder, maar we hebben ook een oproep gelanceerd naar organisatoren die toch nog in juli wilden organiseren (aangezien dat vanaf 1 juli weer mag)."

   

  "Ik heb heel goed nieuws, want meer dan 50 organisatoren willen dat al doen. Wij zorgen voor een mooi spreidingsplan, zodat alle jeugdcategorieën in Vlaanderen kunnen koersen, meisjes en jongens."

   

  "De jeugd was terecht bezorgd door te stellen dat het een jaar zonder koers zou zijn, maar we zullen de strenge reglementering - een beperking in het aantal dagen - ook versoepelen."

   

  "Ze kunnen zich echt uitleven in de vakantie. Ze kunnen zich bewijzen en dat kunnen ze doen op leuke trajecten. Zo is de kans om een uurtje op het circuit van Zolder te koersen ook wel fantastisch."

  Meer dan 50 organisatoren willen al organiseren in juli. Wij zorgen voor een mooi spreidingsplan, zodat alle jeugdcategorieën in Vlaanderen kunnen koersen, meisjes en jongens.

  Cycling Vlaanderen

  "Het is alsof we vleugels hebben"

  Cycling Vlaanderen wil de organisatoren bedanken. "Zij springen heel vlot op de kar en gaan enthousiast mee."

   

  "We krijgen allerlei oproepen en wij zoeken als crisiscentrum naar oplossingen. Het is alsof we vleugels hebben. De koers brengt mensen dichter bij elkaar en dat zal in juli bewezen worden."

   

  "We spreken nu inderdaad over koersen in kleinere gemeenten, de wedstrijden rond de kerktoren. Er zullen nog organisatoren wegvallen door praktische problemen, maar we kunnen een mooie basis aanbieden. We zijn zo enthousiast."