Jasper Philipsen (22) mag sprinten in de Ronde van Spanje

  Vorig jaar maakte Jasper Philipsen zijn debuut in de Ronde van Frankrijk.

  Het wielerteam Emirates maakt druppelsgewijs zijn renners bekend voor de grote rondes. De jonge Belg Jasper Philipsen mag zich alvast voorbereiden op de Vuelta.

  Vorig jaar heeft Jasper Philipsen sterk werk verricht in de Tour als loods van Alexander Kristoff. 3 keer eindigde hij zelf in de top 10.

   

  Dit jaar mag de 22-jarige Belg op ritzeges mikken in de Ronde van Spanje. Philipsen is een van de vijf zekerheden voor de Vuelta (20/10-8/11) naast de Spanjaard David De la Cruz, de Italianen Davide Formolo en Fabio Aru en de Portugees Rui Costa.

   

  In de Tour mag Kristoff weer sprinten, de Giro moet het terrein worden van Fernando Gaviria.

  Selecties Team Emirates voor grote rondes:

  Ronde van Frankrijk (29/08-20/09): Fabio Aru (Ita), Tadej Pogacar (Svn), Davide Formolo (Ita), David De la Cruz (Spa) en Alexander Kristoff (Noo).

   

  Ronde van Italië (03/10-25/10): Fernando Gaviria (Col), Maximiliano Richeze (Arg), Sebastian Molano (Col), Brandon McNulty (VS), Joe Dombrowski (VS), Valerio Conti (Ita) en Diego Ulissi (Ita).

   

  Ronde van Spanje (20/10-08/11): David De la Cruz (Spa), Davide Formolo (Ita), Fabio Aru (Ita), Jasper Philipsen en Rui Costa (Por).

  VIDEO: Op stage met Jasper Philipsen in Spanje