Vandoorne waagt nu ook zijn kans in virtuele 24 Uur van Le Mans

  Stoffel Vandoorne won de Race at Home Challenge van de Formule E.

  Stoffel Vandoorne heeft de smaak van het virtuele racen te pakken. Na zijn eindzege in de Race at Home Challenge van de Formule E neemt hij nu ook deel aan de eerste virtuele editie van de 24 Uur van Le Mans, de bekendste uithoudingsrace ter wereld. 

  De 24 Uur van Le Mans is een vaste waarde op de racekalender, maar de hoogmis van de uithoudingsraces werd vanwege het coronavirus verplaatst naar het weekend van 19 en 20 september. Om de leemte komend weekend op te vullen werd een virtuele editie uit de grond gestampt. 

   

  En dat lokt een sterk deelnemersveld. Niet alleen F1-rijders Max Verstappen, Charles Leclerc en Lando Norris wagen hun kans, maar ook oud-winnaars Fernando Alonso, Sébastien Buemi en Brendon Hartley. Zij nemen het op tegen Indy 500-winnaarJuan Pablo Montoya en ex-F1-rijders Felipe Massa en Rubens Barichello.

   

  Ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne prijkt op het lijstje met 200 deelnemers. Hij schreef onlangs het virtuele kampioenschap van de Formule E op zijn naam en racet bij de prototypes in Le Mans. Er is ook een GT-klasse met daarin de traditionele merken zoals Ferrari, Aston Martin, Porsche en Corvette.