Soap rond CrossCup-winnaar nog niet afgelopen: Bouchikhi gaat in beroep

  Soufiane Bouchikhi (m) is Belgisch kampioen, maar de CrossCup-titel gaat naar Dieter Kersten (l).

  De uitslag van het BK veldlopen is na 3 maanden nog altijd niet definitief. De Tuchtcommissie van Belgian Athletics had de klacht van Soufiane Bouchikhi ongegrond verklaard, maar hij gaat in beroep.

  We spoelen even terug naar 1 maart. In het Park van Laken loopt Soufiane Bouchikhi naar de Belgische titel, maar de eindzege in de CrossCup ontglipt hem. De winst in het regelmatigheidcriterium is voor Dieter Kersten, die tweede werd op BK. 

   

  Volgens Bouchikhi had Kersten die plaats cadeau gekregen van zijn ploegmaat Isaac Kimeli. "Ongeoorloofde wedstrijdmanipulatie", vond Bouchikhi, die een klacht indiende. Maar een onafhankelijke tuchtcommissie, met 3 rechters die niks met atletiek te maken hebben, zag geen graten in de actie van Kimeli.

   

  Bouchikhi had 15 dagen om beroep aan te tekenen, maar had aan een halve dag voldoende. De hele zaak moet nog eens worden overgedaan door de Beroepscommissie van de Belgische atletiekbond. Daarin zullen drie andere rechters zetelen.