Nederlands voetbal knapt transferperiode in tweeën

  Ajacied Hakim Ziyech is al zeker van een overstap naar Chelsea.

  De zomertransferperiode in het Nederlandse profvoetbal zal dit jaar uit twee delen bestaan. De eerste overschrijvingsperiode is nu van 1 juli tot en met 21 juli. Later wordt bepaald wanneer de tweede fase ingaat.

  Normaal loopt de transferperiode in de meeste Europese landen van 1 juli tot en met 31 augustus. Door de coronacrisis is echter alles anders.

   

  Nederland zette vroegtijdig een punt achter het voetbalseizoen en knapt de transferperiode nu in tweeën. De Wereldvoetbalbond FIFA heeft een verzoek van de Nederlandse bond KNVB tot aanpassing ingewilligd.

   

  De eerste periode loopt van 1 tot en met 21 juli. Fase 2 zal overeenkomen met de laatste 9 weken van andere voetballanden in Europa.

   

  "Dit hebben we gedaan om de Nederlandse clubs te helpen en te beschermen", legt de KNVB uit. "In de landen waar de competitie nog wordt gespeeld, kan de periode namelijk pas beginnen nadat de competitie is afgelopen. Spelers zouden dan wel mogen vertrekken, maar Nederlandse clubs zouden dan geen nieuwe spelers meer mogen aantrekken."

  Italië begint pas op 1 september

  De Italiaanse transfermarkt zal dit jaar uitzonderlijk tussen 1 september en 5 oktober geopend zijn, zo maakte de Italiaanse Voetbalfederatie FIGC maandag bekend.


  In ons land is er nog geen duidelijkheid wanneer de zomertransferperiode zou openen en sluiten. In principe is de transfermarkt open van 1 juli tot en met 31 augustus.