Madrid wil CL-finale overnemen van Istanbul: "Positieve boodschap na corona"

  De burgemeester van Madrid stelt dat zijn stad de geschikte infrastructuur, ook qua coronaveiligheid, heeft.

  Omdat Istanbul het naar verluidt niet ziet zitten om de Champions League-finale zonder publiek af te werken, heeft Madrid zijn kandidatuur gesteld. Eerder raakte al bekend dat Duitsland en Portugal interesse tonen om de afhandeling van het Europese seizoen te ontvangen.

  Door de coronacrisis zijn de nationale en Europese voetbalcompetities door elkaar geschud. De UEFA wil wat graag nog de Champions League afwerken. Op 17 en 18 juni buigt de Europese bond zich over de kwestie: het zou de kwartfinales, de halve finales én de finale in één land willen onderbrengen.

   

  Madrid biedt zich alvast aan als optie voor de finale van de Champions League. Burgemeester José Luis Martinez-Almeida zei dat de gemeenteraad van de Spaanse hoofdstad daar volledig achterstaat. "Er worden al stappen gezet", zei de burgemeester op de Spaanse tv.

   

  "We hebben de infrastructuur en toereikende veiligheidsvoorwaarden. Het zou ook een mooie boodschap aan de wereld zijn. Ondanks het drama dat we hier hebben meegemaakt, geeft Madrid niet op. Madrid is terug!"

  Champions League-trofee.

  Wat met Europa League?

  Istanbul zou van de UEFA de garantie krijgen dat het over enkele jaren de eindstrijd van het kampioenenbal krijgt.

   

  Niet alleen Madrid toont interesse, vorige week klonken al geluiden uit Duitsland en Portugal. Lissabon zou ook interesse hebben voor de Champions League.

   

  Duitse media berichtten dan weer dat Frankfurt kandidaat is om de finaleronde van de Europa League te organiseren. Nu staat de finale nog in de Poolse stad Gdansk geprogrammeerd, maar er zou ook hier worden gedacht aan een minitoernooi op één locatie.

   

  Zowel in de Champions League als de Europa League moeten nog enkele achtste finales worden afgewerkt.

  Europa League-trofee.