Franse rechter verwerpt klacht van Lyon, maar degradanten krijgen goed nieuws

Amiens haalde zijn gram voor de rechtbank.

De Raad van State in Frankrijk heeft de vraag van Lyon verworpen om de vroegtijdige stopzetting van de Ligue 1 ongedaan te maken. De rechter gebood de Ligue 1 wel om volgend seizoen met 22 ploegen te spelen, zodat Amiens en Toulouse niet hoeven te degraderen.

Net als in België werd de Franse competitie defintief gestaakt door het coronavirus. PSG werd uitgeroepen tot kampioen, Amiens en Toulouse werden veroordeeld tot degradatie.

 

De twee degradanten waren uiteraard niet gelukkig met dit verdict en stapten naar de Raad van State, net als Lyon, dat als nummer 7 naast Europees voetbal grijpt.

 

Lyon ving vandaag bot. De Raad van State oordeelde dat de stopzetting van de Ligue 1 niet teruggedraaid hoeft te worden. De rechter had wél oren naar de eisen van Amiens en Toulouse en oordeelde dat de Ligue 1 volgend seizoen een competitie met 22 teams moet organiseren, zodat er geen clubs hoeven te degraderen.