Ex-coach van Guardiola wordt nu zijn assistent bij Manchester City

  Juanma Lillo komt over van de Chinese competitie.

  Juanma Lillo wordt volgend seizoen de rechterhand van coach Pep Guardiola bij Manchester City. De 54-jarige Spanjaard was in Mexico zelf nog de hoofdcoach van Guardiola en leerde hem de kneepjes van het vak.

  Na het vertrek van Mikel Arteta naar Arsenal moest Guardiola op zoek naar een nieuwe T2. Onder anderen Vincent Kompany zou op het verlanglijstje hebben gestaan, maar de Rode Duivel koos voor het nieuwe project bij Anderlecht.

   

  De keuze viel uiteindelijk op Juanma Lillo, de oude leermeester van Guardiola bij het Mexicaanse Dorados in 2006. Bij Manchester City worden de rollen nu omgedraaid en wordt Lillo de rechterhand van Guardiola.

   

  Lillo loodste vorig seizoen Qingdao Huanghai naar de Chinese Super League en stond open voor een nieuw avontuur. In zijn lange trainersloopbaan stond hij nog aan het roer bij onder meer Tenerife, Real Zaragoza, Real Sociedad en het Japanse Vissel Kobe.