Exit Euvrard bij OHL: "Onverklaarbaar waarom ze niet vroeger ingrepen"

  Vincent Euvrard kreeg dinsdag zijn C4 bij OHL.

  Het ontslag van Vincent Euvrard bij OH Leuven is geen verrassing voor Sporza-journalist Eddy Demarez, die het reilen en zeilen bij de club goed volgt. "Wat wel een verrassing is, is dat het zo lang geduurd heeft", klinkt het.

  OH Leuven was uitstekend begonnen aan het seizoen, toen nog met Frank Vercauteren als mentor van Vincent Euvrard. Onder Vercauteren haalde OHL 79% van de punten, na diens vertrek naar Anderlecht ging het steil bergaf. Zonder Vercauteren pakte de club slechts 43% van de punten.

   

  "Het was een foutieve inschatting van OHL om te denken dat Euvrard het alleen ook wel zou kunnen", vindt Eddy Demarez. "Dat wisten ze zelf eigenlijk ook al vrij snel, want de resultaten waren meteen veel minder. Het was fout om Vercauteren niet te vervangen."

   

  "Het contrast tussen OHL voor en na Vercauteren was enorm. Er waren wel wat blessures, maar er zat zoveel kwaliteit in de kern dat dat geen excuus mag zijn. Euvrard heeft gewoon veel te weinig uit die groep gehaald. Hij is wel een slimme trainer, maar heeft voor een groep niet de uitstraling en het charisma van een Vercauteren."

  OH Leuven heeft nu een type nodig zoals Peter Maes, die meteen gezag heeft en de groep op scherp kan zetten.

  Eddy Demarez

  "Ik denk dat ze dat bij OHL ook al wel lang wisten. Daarom is het wel vreemd en verrassend dat ze nu pas ingrijpen. Het is onverklaarbaar waarom ze dat niet veel vroeger gedaan hebben, al werd er in het verleden al wel vaker te lang geaarzeld om een nieuwe trainer aan te stellen. Dat is blijkbaar een constante."

   

  "Wat OHL nu nodig heeft? Een type zoals Peter Maes, die iedereen wakker kan schudden, meteen gezag heeft en de groep op scherp kan zetten. De 1B-finale wordt wel moeilijk, want de nieuwe trainer zal snel zijn spelers moeten leren kennen en er zijn er bovendien niet veel meer over: liefst 14 spelers zijn einde contract."

  De laatste match van Euvrard: Beerschot - OHL 1-0