Zo forceerde Remco Evenepoel de doorbraak: zijn zomer van 2019

  Iets meer dan een jaar geleden brak Remco Evenepoel de ban: hij won de klimrit in de Hammer Series in Nederlands Limburg en daarna keek hij niet meer om. Herbeleef de hoogtepunten uit zijn dolle "zomer" van 2019.

  Indrukwekkende resultaten vanaf juni 2019

  Remco Evenepoel had al eerder flitsen van zijn talent laten zien in de Ronde van San Juan en de Ronde van Turkije, maar de echte doorbraak kwam er vanaf juni 2019. Hij maakte indruk in de Hammer Series en daarna volgde een zegetocht in de Baloise Belgium Tour: eerste profzege én de eindzege.

   

  Na een podiumplaats op het BK tijdrijden moest het strafste nog komen. In één week tijd won hij de Clasica San Sebastian op verbluffende wijze en zette hij alle hardrijders een neus op het biljartvlakke parcours van het EK tijdrijden in Alkmaar. Die zege droeg hij op aan de pas overleden Bjorg Lambrecht.

   

  Als klap op de vuurpijl was er ook nog een zilveren medaille op het WK tijdrijden in Yorkshire. Als 19-jarige kon hij als enige de schade een beetje beperken op wereldkampioen Rohan Dennis. Begin 2020 trok Evenepoel die lijn gewoon door met eindzeges in de Ronde van San Juan en de Ronde van de Algarve.

  Podiumplaatsen Remco Evenepoel in 2019
  7 juni 1e in klimrit Hammer Series Limburg link
  9 juni eindzege met Deceuninck-Quick Step in Hammer Series Limburg link
  13 juni 1e in rit 2 van Baloise Belgium Tour link
  15 juni 3e in rit 4 van Baloise Belgium Tour link
  16 juni eindzege in Baloise Belgium Tour link
  27 juni 3e in BK tijdrijden in Middelkerke link
  27juli 1e in rit 3 van Adriatica Ionica Race link
  3 augustus 1e in Clasica San Sebastian link
  8 augustus 1e in EK tijdrijden in Alkmaar link
  25 september 2e in WK tijdrijden in Yorkshire link