Komt er vanavond eindelijk duidelijkheid over de toekomst van Michel Preud'homme?

  Mbaye Leye, Michel Preud'homme en Eric Deflandre.

  Normaal gezien weten we vandaag of Michel Preud'homme trainer blijft van Standard. Om een open deur in te trappen: de kans dat Preud'homme aanblijft, is zeer klein.

  Vorige week bood Standard het eerste deel van een "exclusief" interview aan met Michel Preud'homme.

   

  Toen al werd verwacht dat de voormalige doelman inzicht zou geven in zijn toekomstplannen, maar meer dan een analyse van de voorbije maanden en het nieuwtje dat hij mee in het stadionproject van Standard investeert, gaf Standard niet prijs.

   

  Vandaag zou Preud'homme in deel 2 wél zeggen waar het op staat. Het vermoeden is groot dat Preud'homme zal bekendmaken dat hij het voor bekeken houdt als T1, maar wel aan de Luikse club verbonden zal blijven als een soort van sportief adviseur.

   

  Wie moet Preud'homme opvolgen als trainer? Al heel wat namen zijn de revue intussen gepasseerd. Denk maar aan Christian Panucci, Marc Wilmots, Felice Mazzu, Brian Priske en huidig assistent Mbaye Leye. De ene piste was al ernstiger en concreter dan de andere.

   

  Of er vanavond meteen al een antwoord volgt wie (al dan niet) in de voetsporen van Preud'homme zal treden, is nog niet duidelijk.