Geen Italiaanse zomertransfers, mercato opent pas op 1 september

  De Italiaanse transfermarkt zal dit jaar uitzonderlijk tussen 1 september en 5 oktober geopend zijn. Dat heeft de Italiaanse Voetbalfederatie FIGC beslist. Door het coronavirus loopt het huidige voetbalseizoen er nog tot 2 augustus. In die matchen mogen geen nieuwe spelers opgesteld worden.

  De zomertransfermarkt loopt traditioneel tijdens de maanden juli en augustus. Het coronavirus zorgde er echter voor dat heel wat competities in het begin van de zomer nog niet afgelopen zullen zijn.

   

  De Italiaanse Serie A werd stopgezet op 9 maart. De herstart is voorzien voor 20 juni en de laatste wedstrijd moet op 2 augustus gespeeld worden. Het nieuwe seizoen in Italië zal niet voor 12 september starten. Daarom wordt de transferperiode naar september geschoven. 

   

  De Italiaanse bond verduidelijkt ook dat de clubs in het huidige seizoen enkel beroep kunnen doen op spelers die op 11 juni 2020 reeds onder contract staan bij de club. Eventuele nieuwe transfers, die traditioneel op 1 juli hun contract starten, zullen dus moeten wachten tot de start van het komende seizoen.   De wintertransfermarkt in Italië wordt geopend van 4 tot 31 januari.