Van Eetvelt: "Vrijdag stemt Anderlecht tegen het voorstel van Cercle"

  Karel Van Eetvelt, CEO bij Anderlecht.

  In deze woelige periode in het Belgische voetbal probeert De Tribune wat licht in de duisternis te scheppen. In aflevering 40 gaat Tom Vandenbulcke in gesprek met Karel Van Eetvelt, CEO van Anderlecht, en voetbalcommentator Peter Vandenbempt.

  In deze aflevering hoort u ook:

  • Waarom de CEO van Anderlecht zelf soms beschaamd is een blanke man te zijn in ons land.
  • Of dit nu echt het definitieve einde is van de trainerscarrière van Michel Preud'homme.
  • Waarom Karel Van Eetvelt verrast was door de flexibiliteit van Marc Coucke.
  • Dat Van Eetvelt een voorgeschiedenis heeft in het voetbal.
  • Of de coronacrisis nu een goeie zaak is geweest voor Anderlecht of niet.

  "Competitie met 20 ploegen zie ik niet zitten"

  "Ja, vrijdag stemt Anderlecht tegen het voorstel van Cercle Brugge-preses Goemaere," zegt Karel Van Eetvelt, CEO van Anderlecht, met een diepe zucht. Een competitie met 20 ploegen zien ze bij paars-wit helemaal niet zitten.

   

  "Ik vind niet dat je met 20 ploegen een sterkere competitie maakt. Ik ga ervan uit: hoe meer ploegen, hoe zwakker je de competitie maakt. Het is geen juiste benadering."

   

  Ook op het gebied van de verhoging en de verdeling van de inkomsten is Van Eetvelt het niet eens met Goemaere. "Ik vrees dat zo’n model misschien op korte termijn een herverdeling zal geven van de inkomsten. Maar ik ben zeker dat dit op middellange tot lange termijn niet het beste verdienmodel is voor het profvoetbal in België."

  Nu opnieuw alles in vraag stellen is geen optie. Door dat te doen, maken we ons belachelijk, vind ik.

  Karel Van Eetvelt, CEO Anderlecht

  "Ik was zeker niet tegen het voorstel met 18 ploegen, maar het draagvlak was niet groot genoeg daarvoor en in een democratie moet je dan meestemmen met het scenario dat het wel kan halen."

   

  "Je kan je maar beter als voetbalgemeenschap zo verenigd mogelijk opstellen. Maar dat gebeurt niet en dat vind ik spijtig, want de uitdagingen die voor ons liggen zijn veel groter dan het competitieformat. Kijk maar naar de operatie Propere Handen, dat als een zwaard van Damocles boven ons hoofd hangt."

   

  Volgens de CEO van Anderlecht is deze situatie voor de voetbalgemeenschap geen goeie zaak. "Als je een beslissing neemt, dan moet je daar achter staan en dat als vertrekpunt nemen. Nu opnieuw vanalles in vraag stellen, is geen optie. En als we dat doen, dan vind ik dat we ons belachelijk maken. What if, what if, what if, dat werkt niet."

  Download de podcast van De Tribune