Vandoorne stoot in de slotmanche "Race at Home" Wehrlein nog van zijn troon

  Stoffel Vandoorne is de eindwinnaar van de Race at Home Challenge in de Formule E. In de slotmanche van het virtuele kampioenschap wipte hij met een tweede plaats nog over Pascal Wehrlein, die pas 9e werd na een aanrijding met Vandoorne.

  Pascal Wehrlein begon met de beste papieren aan de slotrace van het virtuele kampioenschap, die gereden werd op het circuit van Berlijn. Op de omloop, uitgetekend op de voormalige luchthaven Tempelhof, waren voor de slotrace dubbele punten te verdienen.

   

  Polesitter Rowland schoot goed uit de startblokken, achter hem ontspon zich een drama voor Wehrlein. Stoffel Vandoorne werd aangetikt en schoof op zijn beurt tegen de bolide van de Duitser, die in het decor vloog.

   

  Vandoorne kon zijn tweede plaats wel vasthouden en pakte zo toch nog de eindzege in het kampioenschap. Wehrlein werd na een spannende inhaalrace nog 9e. De overwinning op Tempelhof was voor Oliver Rowland, die zo zijn pole verzilverde.

   

  In de eindstand van de Race at Home Challenge telt eindlauraat Stoffel Vandoorne 24 punten meer dan Wehrlein.