Tom Dumoulin: "Voel me weer de Dumoulin van 2 jaar geleden"

  De tijd van rusten is voorbij voor Tom Dumoulin.

  Tom Dumoulin is klaar om de omschakeling te maken van doelloos trainen naar koersen. "Ik wil graag ooit de Tour de France winnen en daar doe en laat ik alles voor."

  De nuchtere Tom Dumoulin had er aanvankelijk geen goed oog in toen de nieuwe wielerkalender werd gepresenteerd. "In maart en april was ik inderdaad nog sceptisch", zegt hij op de website van zijn ploeg Jumbo-Visma.

   

  "Maar nu is de situatie met de dag beter. Het ziet er dus goed uit dat het seizoen in augustus zal starten. Concreet betekent dit dat we ons weer volledig richten op de wedstrijden, in mijn geval de Tour de France."

   

  Dumoulin zal zich voor de Tourstart eind augustus klaarstomen met enkele wedstrijden in Frankrijk. "Daarna rijd ik wellicht de klassiekers en het WK, waar ik ook hoop te schitteren."

  Na de Tour rijd ik wellicht de klassiekers en het WK, waar ik ook wil schitteren.

  Tom Dumoulin

  "Ik weet ook dat die twijfel nergens voor nodig is"

  Tom Dumoulin is ervan overtuigd dat hij zich net als enkele jaren geleden weer kan meten met de beste ronderenners ter wereld. "Op de training voel ik me weer de Tom Dumoulin van 2 jaar geleden."

   

  "Een wedstrijd is natuurlijk nog iets anders dan een training, dus daar twijfel ik wel eens. Ik vind het ook jammer dat ik mij nog niet heb kunnen tonen voor mijn nieuwe ploeg. Al weet ik ook dat die twijfel nergens voor nodig is."

   

  En dus maakt Dumoulin zich sterk dat hij straks al kan meedoen om de prijzen in de komende Tour, al moet hij dan eerst wel de interne ploegstrijd met Roglic en Kruijswijk zien te winnen. "De Tour is het grootste van het grootste, die zou ik graag één keer willen winnen. Daar doe en laat ik alles voor."