Virton schrijft cynische brief aan BAS: "Jullie hebben het voetbal heruitgevonden"

  De match tussen Virton en Beerschot moet dan toch herspeeld worden.

  Virton ging de voorbije weken als een balletje door de flipperkast van het Belgische voetbal. Eerst werd de club door het Belgische Arbitragehof voor de Sport teruggezet naar de amateurklasse, nu heeft datzelfde BAS beslist dat Virton wel eerst nog de match tegen Beerschot moet herspelen. In een open brief schrijft Virton de frustraties van zich af.

  Op de 23e speeldag van 1B won Virton met 1-0 tegen Beerschot, maar omdat het doelpunt viel terwijl de ref de Kielse muur nog aan het bijsturen was, ging Beerschot tegen deze nederlaag in beroep.

   

  Een zaak die door het verloop van de competitie (Virton kreeg geen licentie en zakt naar 1e amateur, Beerschot haalde sowieso toch de promotiefinale) eigenlijk voorbijgestreefd was. Maar toch besliste het BAS dat die match alsnog herspeeld moet worden.

   

  "Na een pseudo-juridische argumentering waarin een kat zijn jongen niet meer terugvindt, is het BAS erin geslaagd het voetbal opnieuw uit te vinden", is de cynische toon van Virtons open brief gezet.

   

  "Jullie hebben met jullie glazen bol de non-verbale communicatie van de scheidsrechter kunnen interpreteren en zijn zo tot de conclusie gekomen dat de match herspeeld moet worden. Nochtans erkennen jullie dat de ref de spelers van Virton niet gevraagd had te wachten."

  Elke week zullen matchen herspeeld worden en dat levert natuurlijk meer inkomsten op. Kampioenschappen zullen nooit eindigen.

  "Dit is een zegen voor het voetbal"

  Hierna schakelt Virton nog een versnelling hoger qua cynisme. "Geen enkele sportinstantie ter wereld had tot dusver de wijsheid om zo'n innoverend precedent te scheppen. Dit is een zegen voor het voetbal."

   

  "Elke week zullen matchen herspeeld worden en dat levert natuurlijk meer inkomsten op. Kampioenschappen zullen nooit eindigen en het bier zal rijkelijk vloeien in de kantines. Bovendien kan er gewed worden hoeveel matchen herspeeld moeten worden."

   

  Virton zal zich tot de Pro League en de voetbalbond wenden om een datum voor de herspeelde match te zoeken. "Beerschot kan zich daar niet tegen verzetten, want het pleitte bij het BAS zélf voor een replay."

   

  "Zodra we een datum hebben, zullen we jullie uitnodigen voor deze historische match. Neem zeker jullie korte broek, voetbalschoenen en fluitje mee, voor het geval jullie zin hebben om échte arbiters te worden."

  We nodigen jullie uit voor deze historische match. Neem zeker jullie korte broek en fluitje mee voor het geval jullie zin hebben om échte arbiters te worden.