Indrukwekkend statement tegen racisme van Dortmund- en Hertha-spelers

    Voor de aftrap in Dortmund-Hertha maakten de spelers dit statement.

    De voetballers van Dortmund en Hertha hebben voor de aftrap van hun wedstrijd een straf statement gemaakt tegen racisme. Met zijn allen knielden ze rond de middencirkel.

    Met hun actie stonden de spelers van Dortmund en Hertha op hun manier stil bij de dood van de Amerikaan George Floyd, die om het leven kwam door politiegeweld. De dood van Floyd heeft in de VS en bij uitbreiding de rest van de wereld een golf van protest tegen racisme teweeggebracht.

     

    Ter nagedachtenis van Floyd en als statement tegen racisme knielden de 22 spelers een minuut lang rond de middencirkel. Voor de wedstrijd droegen de Dortmund-spelers ook een T-shirts met boodschappen tegen racisme. Eerder op de dag hadden ook de spelers van Bayern al opgewarmd in shirts met daarop de slogan "Rood tegen racisme".