TAS behandelt vanaf maandag beroep van City tegen Europese uitsluiting

  Volgens de UEFA maakte City inbreuken op de regels van Financial Fair Play.

  Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) in Lausanne buigt zich vanaf maandag over het beroep dat Manchester City aantekent tegen zijn Europese uitsluiting voor 2 seizoenen. De club van Kevin De Bruyne hield zich niet aan de regels van de Financial Fair Play, maar betwist dat. Door de coronacrisis wordt de zaak met videoverbindingen behandeld.

  De Europese voetbalbond (UEFA) besliste eerder dit jaar Manchester City uit te sluiten van Europees voetbal voor de seizoenen 2020-2021 en 2021-2022.

   

  De financiële controlekamer van de UEFA strafte de Engelse kampioen omdat het zich niet heeft gehouden aan de regels van de Financial Fair Play, dat grosso modo inhoudt dat je niet meer mag uitgeven dan er binnenkomt. City kreeg naast de schorsing ook een boete van 30 miljoen euro.

   

  Volgens de UEFA zou City tussen 2012 en 2016 de financiële tegemoetkoming van haar hoofdsponsor te hoog hebben ingeschat om zo een verlies weg te werken.

   

  De huidige nummer 2 in de Premier League reageerde niet verrast op het nieuws over de schorsing, zei dat de UEFA zijn bewijsmateriaal niet wilde aanvaarden en besloot meteen naar het TAS te zullen stappen.

   

  Het sporttribunaal trekt komende week 3 dagen uit voor de behandeling van de zaak. Het is niet bekend wanneer het TAS uitspraak doet, maar de bedoeling is dat er duidelijkheid komt voor de loting van het volgende seizoen van de Champions League.

   

  Voor de Engelse club is het al de tweede veroordeling voor inbreuken op het Financial Fair Play-reglement. In het voorjaar van 2014 kreeg City al een miljoenenboete en moest het de Champions League beginnen met een kleinere selectie.