Geen grap: "De KBVB móét een datum zoeken voor Virton-Beerschot"

  Virton en Beerschot gaan elkaar toch nog eens tegenkomen "dit seizoen".

  Wat een soep! Na de beslissing van het BAS dat Virton-Beerschot opnieuw gespeeld moet worden, zou Virton toch nog in aanmerking kunnen komen voor promotie, al heeft het dan geen proflicentie in handen.

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft vrijdag beslist dat de omstreden wedstrijd tussen Virton en Beerschot van eind januari herspeeld moet worden.

   

  Het enige doelpunt in de wedstrijd werd onterecht goedgekeurd, waarna de juridische molen in gang kwam met allerhande procedures. Gisteren is met de beslissing van het  BAS een finaal oordeel gekomen: match opnieuw spelen!

   

  De vraag is wat het belang van die wedstrijd nog is, aangezien Beerschot en OHL in principe begin augustus de terugmatch afwerken in de promotiefinale voor 1A.

   

  Het argument voor Virton om de wedstrijd tegen Beerschot te spelen is dat het bij winst als 1e in het eindklassement eindigt (met 1 punt meer dan Westerlo) en het op die manier zou promoveren als OHL-Beerschot om één of andere reden begin augustus toch niet zou plaatsvinden en het eindklassement dan de doorslag zou geven.

  Maar, stel dat al die voorwaarden ingelost worden, dan nog is de kans dat Virton promoveert bijzonder klein. De club uit de provincie Luxemburg heeft namelijk geen licentie gekregen om volgend seizoen nog profvoetbal te spelen. Ook daar heeft Virton intussen enkele procedures voor aangespannen.

  Het controversiële doelpunt (na 1'30"):

  "Een puinhoop"

  "Dit is een puinhoop. Want nu zijn er met Beerschot, OHL, Westerlo en Virton 4 ploegen die zich moeten klaarmaken om te kunnen promoveren naar 1A", zegt advocaat en ondervoorzitter van Beerschot Walter Damen.

   

  "De match Virton-Beerschot moet gespeeld worden. Daar kunnen we niet rond. Het is nu aan de KBVB, Pro League en kalendermaker om hier een antwoord op te geven en een datum voor het duel vast te leggen."

   

  Deze absurde situatie illustreert de situatie waarin het Belgische voetbal al een tijdje verzeild geraakt is.

   

  Damen: "We zouden beter allemaal eens samenkomen en een beslissing nemen waar iedereen achter staat. Want nu denkt iedereen aan zichzelf en geraken we niet vooruit. Dit is nefast voor ons imago bij de supporters en in de buitenwereld."