POLL: om welk WK-onrecht bent u nog altijd boos?

  In Sporza Retro van donderdag 4 juni gingen Karl Vannieuwkerke, Peter Vandenbempt en Gert Verheyen terug naar het WK van 2002. De Rode Duivels moesten hun koffers pakken na een match tegen Brazilië waar het hele land woedend om was. Is dat bij u ook zo? Of is er een andere match waar u nog altijd boos om bent?

  1990: David Platt scoort uit een vrijschop die er geen is

  Op het WK van 1990 gaat een uitmuntend België als een stoomtrein door de groepsfase. De match tegen Engeland moeten de Rode Duivels altijd winnen, maar de bal wil er maar niet in. Na 119 minuten staat het nog 0-0 en gaat iedereen uit van strafschoppen. Behalve David Platt...

  1994: Kurt Röthlisberger fluit geen strafschop voor een fout op Josip Weber

  De Rode Duivels komen op het WK 1994 in de Verenigde Staten in de achtste finales uit tegen Duitsland. Bij een 1-3-achterstand moet België een strafschop krijgen na een fout op Josip Weber. De Zwitserse scheidsrechter Kurt Röthlisberger wordt beroemd in België als de persoon die geen penalty fluit voor de Belgen. Uiteindelijk verliest België nipt met 2-3.

  2002: Peter Prendergast keurt een doelpunt van Marc Wilmots af. Waarom?

  Op het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea zijn de Rode Duivels ijzersterk in hun achtste finale tegen Brazilië. Marc Wilmots kopt België op voorsprong, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd door Peter Prendergast. Niemand weet precies waarom. België verliest de match met 2-0.

  2018: Kylian Mbappé werkt op de zenuwen in een match die er nooit een was

  Net als in Mexico '86 halen de Rode Duivels nog eens de halve finales van een toernooi. De Rode Duivels komen maar moeilijk in de match tegen een stug Frankrijk. En wanneer de 1-0 dan valt voor de Fransen, doen ze er alles aan om het ritme eruit te halen. Vooral Kylian Mbappé werkt daarbij op de zenuwen. Antivoetbal of slim gespeeld? Mooi was het in elk geval niet.