Om het nog wat complexer te maken: Virton-Beerschot moet herspeeld worden

  Kunt u nog volgen in het juridische wespennest van het Belgische voetbal? Virton-Beerschot, een wedstrijd van de 23e speeldag in de Proximus League, moet na een oordeel van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) herspeeld worden, ook al lijkt het sportieve belang van de match compleet verdwenen. 

  Flashback naar eind januari: Virton wint zijn competitiewedstrijd in 1B tegen Beerschot na een controversieel doelpunt. De enige treffer van de wedstrijd werd onterecht goedgekeurd.

   

  Beide ploegen maakten er een juridisch steekspel van met allerhande procedures bij verschillende instanties.

   

  Maar enkele maanden later liggen de kaarten volledig anders. De competitie werd door de coronacrisis stopgezet, al moeten Beerschot en OH Leuven hun tweede finalematch wel nog spelen. Dat moet op 2 augustus gebeuren. Virton heeft dan weer geen proflicentie ontvangen.

   

  Terwijl zowat iedereen de bewuste match al geklasseerd had, kwam het BAS vandaag toch nog op de proppen met een oordeel: de match moet opnieuw gespeeld worden. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn, is nu nog niet duidelijk. 

  Het controversiële doelpunt (na 1'30"):